Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.

Poseta Solunu je veoma primamljiva. Ova velika grčka luka i drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj ima pravo bogatstvo istorijskog nasleđa, kulturnih atrakcija i mesta za odličnu zabavu. Šoping je jedan od primarnih razloga zbog kojeg bi trebalo otići u Solun. U Solunu je i srpsko vojničko groblje Zejtinlik na kojem su sahranjeni borci iz Prvog svetskog rata.

Ako se odlučite za posetu Solunu to je dobra šansa da posetite Waterland – najveći vodeni park u Istočnoj Evropi. On se prostire na površini od 150.000 m2. Waterland je jedinstvena zabava uz brojne tobogane, vodopade, fontane, tu je i lenja reka, veštački talasi, hidro masaža. Park se nalazi na 18km od Soluna u malom mestu Tagarades ka poluostrvu Halkidiki.

Preporuka je i poseta gradu Katerini. On je vrlo mlad grad sa 56.576 žitelja. Grad je simpatičan, a položaj mu je još lepši. Naime, leži na 6 km od obale mora, a nedaleko od njega su i važna arheološka nalazišta poput antičkog grada Diona iz V v.pne. i Venecijanskog zamka u Platamonu.

Iz Katerinija postoje autobuske veze za planinu Olimp čije podnožje je udaljeno 20km od centra grada Katerini. Olimp je dobro znano stanište bogova i najviša je planina u Grčkoj (vrh Mikitas - 2.919m).

Izlet koji se može poduzeti iz Olimpik Biča je poseta planini i poluostrvu Atos - Sveta Gora, uz prethodno pribavljenu dozvolu za posetu (posredstvom agencije). Tu se nalazi najveći kompleks pravoslavnih manastira i najsvetije mesto u Grčkoj. Sveta Gora ima poseban politički status – to je Autonomna manastirska država Svete planine. Priroda Atosa je jedinstvena.

Letovanje u Olimpik Biču je izvrsna prilika za posetu jedinstvenom geološkom fenomenu u svetu - i dalekoj vizantijskoj misteriji - Meteorima. To je posle Atosa drugi najvažniji centar monaškog sveta. Pogled će Vam sigurno zaustaviti dah pred prizorom čuvenih manastira zidanih pre 600 godina. Ovo unikatno čudo prirode ima 24 markantne vertikalne stene visine 400m. Manastiri koje su izgradili monasi impresivno stoje na vrhovima stena i litica, na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

Oni su danas jedna od najinteresantnijih turističkih atrakcija u svetu i imaju status muzeja.

Zanimljiv je i izlet brodom do najzapadnijeg ostrva Sporada - Skiatosa, koje ima preko 70 plaža a većinom je šumovito i zeleno. Na severu ostrva postoji i aerodrom.

Naravno, možete se uputiti i ka jugu i tako doći do Delfa, Atine i Korinta koji su udaljeni svega par sati vožnje od Pierie.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Olympic beach 2024!