Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Što se tiče saobraćajnih propisa oni se nisu mnogo menjali. I dalje je na snazi da se u Srbiji i Makedoniji mora voziti danju sa svetlima, dok u Grčkoj ovaj propis ne važi. Takođe treba da znate da Vam je potreban zeleni karton za ulazak u Makedoniju, koji je nedavno poskupeo. Međunarodna vozačka dozvola je obavezna i za Grčku i za Makedoniju. Jos jedna od novina ove godine je da u Makedoniji nije moguće plaćati putarinu u metalnim euro kovanicama, nego isključivo u denarima ili papirnim eurima. Ukoliko platite u eurima, dobiće kusur u denarima.

Olympic beach patrola - kolima do Olimpik biča

 

SRBIJA - Vožnja u Srbiji se odvija autoputem Beograd - Niš, a do graničkog prelaza Preševo očekuju Vas dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš, gde se putarina plaća 730 rsd (za putkičke automobile na relaciji Bubanj potok - Niš). Sledeća naplatna rampa je Doljevac, koja se nalazi na 24km udaljenosti od Niša, a ovde je potrebno izdvojiti 190 rsd za putarinu. 37 km nakon naplatne rampe Doljevac, prestaje autoput, a vožnja se dalje obavlja magistralnim putem kroz Grdeličku klisuru. Ukoliko od Beograda niste napravili pauzu za odmor, moteli Predajane ili Džep dobro će Vam doći da se malo osvežite pre nastavka putovanja. Dolazite do graničnog prelaza Preševo. Dokumenta koja su Vam potrebna su pasoš, saobraćajna dozvola, a ukoliko upravljate tuđim voilom trebaće vam i ovlašćenje.

MAKEDONIJA - Granični prelaz Tabanovce. Ovde je potrebno da pripremite pasoše i zeleni karton. Sama granična procedura je brza i jednostavna, te ćete relativno brzo završiti sve formalnosti. Kao što smo već rekli, od ove godine u Makedoniji nije moguće putarinu plaćati u euro kovanicama, te Vam savetujem da u menjačnici zamenite 5€, što će biti dovoljno za putarinu. Odmah posle graničnog prelaza krećete se novim autoputem, koji je otvoren prosle godine. 15-ak km od graničnog prelaza dolazite do prve naplatne rampe. Putarina je 50 denara. Par km posle je benzinks pumpa Mak petrol, gde imaju sve vrste goriva, kao i motel Milano. Kod isključenja za Katlan banju auto put se razdvaja u dve trake narednih 28 km. Prolazite tunel Solište i dolazite do druge naplatne rampe gde putarina košta 60 denara. Treća, i poslednja naplatna rampa je udaljena 92 km od graničnog prelaza Bogorodica, gde se putarina plaća 50 denara. Preporuka je da 50-ak km posle ove rampe stanete u restoran na oveženje koji ima lepu baštu i pogled na reku Vardar. Nakon 180 km puta napuštate makedoniju i dolazite do graničnog prelaza Bogorodica.

GRČKA - Granični prelaz Evzoni. Od dokumenata su Vam potrebni pasoš, zelieni karton, i saobraćajna dozvola. Ukoliko ste ostali bez osveženja, odmah nakon prelaza je mini kafić i prodavnica gde se možete osvežeti pred nastavak puta. Od Evzonija je autoput u dužini od nekih 15-ak km, nakon čega prestaje autoput i počinje dvosmerna magistrala. 48km nakon Evzonija dolazite do prvog isključenja za Edesu i Solun (Thessaloniki), preporuka je da nastavite pravo. Dolazite do raskrsnice gde se odvajaju putevi za Solun i Atinu. Ukoliko putujete za Paraliju, Olympic beach, Nei Pori, Lepotokaria-u ovde skreće desno, a ko putuje na Halkidiki ili Tasos nastavlja pravo preko nadvožnjaka. Uključujete se na autoput za Atinu, a par km nakon je i prva naplatna rampa u Grčkoj, gde se putarina plaća 1.2€. Nastavljate put i pratite znakove za Katerini. Dolazite do druge naplatne rampe, gde je putarina 2.2€. 23 km nakon naplatne rapme sledi obeleženo isključenje za Korinos i Paraliju. Isključujete se sa autoputa. Slede dva desna skretanja u rasponu od po 200 metara. 5 km nakon dolazite do rasksnice u obliku slova T, levo se ide za Alikes, a vi skrenite desno za Paraliju. Dolazite do dvostruke krivine na ulazu u Paraliju. Dolazite do raskrsnice sa semaforima, skrećete levo i ulazite u ulicu koja vodi pravo do centra ovog letovališta.

 

Kolima do Olympic Beach-a

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Olympic beach 2024!